Nieuw! Zeezeilen vanaf Roptazijl!  Join us!

 

Frisian Yacht Club ontwikkelt nieuw Waddenproject!

Frisian Yacht Club ontwikkelt een uniek Waddenproject om zeezeilen en zeeroeien vanaf de Waddenzeekust mogelijk te maken. Locatie Roptazijl is bijzonder geschikt gebleken  om boten te water te laten. In 2017 heeft de club hier aan de kust succesvolle testen gedaan om deze lang gekoesterde wens werkelijkheid te laten worden. Er wordt nauw samengewerkt met Gemeente Waadhoeke en Wetterskip Fryslân. In 2020 zal er (proef) gevaren worden vanaf deze unieke locatie. Bent u op welke manier dan ook geïnteresseerd;   bel of mail ons snel! 

Slib- en kweldervorming maakt het steeds lastiger om de Friese kust aantrekkelijk te houden. Niet alleen voor badgasten, maar vooral voor watersporters die willen genieten van de vele mogelijkheden die de Waddenzee biedt. Vooral jongeren en geoefende zeilers zien dit als een uitdaging en zijn een belangrijke doelgroep voor de FYC. De ‘nieuwe’ locatie “Roptasyl” maakt het mogelijk om met open zeilboten ‘het ruime sop te kiezen’ en koers te zetten richting ‘Waddeneilanden!! Of langs de kust eerst de Waddenzee wat te verkennen en thuis te raken. 

 

Zeilboten met een vaste kiel en een diepgang tot 1,30 kunnen hier te water worden gelaten. Deze service kunnen wij ter plaatse voor u verrichten.  Zeegaande roeiboten kunnen wij probleemloos voor u over de dijk zetten.

 

Binnen het projectplan “Catch the Wind” is op termijn ook voor “Zwarte Haan” een belangrijke rol weggelegd. Deze prachtige locatie is al voorzien van allerlei accommodaties zoals een restaurant, camping e.d. De Frisian Yacht Club ziet hier vooral kansen om hier zeeroeien op de Wadden te faciliteren.

Als vertrek- en aankomsthaven is Harlingen volstrekt ongeschikt voor genoemde doelgroepen. Niet alleen vanwege de sluizen en de drukke beroepsvaart in de haven zelf, maar vooral rondom de havenmond. Roptazijl als nieuwe “Waddenpoort” leent zich uitstekend voor veilig varen zonder drukte, voortbewogen volledig op stroming, wind- en handkracht en intellect ver buiten de bekende drukke vaarwegen.