Zeilen vanaf Roptasyl!

Nieuw! ‘Zeezeilen  en -roeien vanaf de Friese noordwestkust’

Frisian Yacht Club biedt u de unieke mogelijkheid om vanaf de zeedijk bij Roptasyl te zeilen.

De boten liggen voor u zeilklaar om een zeiltocht langs de Friese kust te maken of verder “het Wad” op; richting Waddeneilanden!!  Wanneer je een geoefende zeiler bent kun je zelf tochten of arrangementen ondernemen. Deskundige instructie vooraf is ook mogelijk.  

Full service zeilen

Vanaf Roptasyl organiseert de Frisian Yacht Club niet alleen unieke zeiltochten en –arrangementen. Een korte zeilbeleving van enkele uren is ook mogelijk. Dit maakt zeilen toegankelijker, want dank zij onze unieke ‘full sailingservice’ hoeft u zowel voor als na het zeilen niets te doen. Niet op- en aftuigen, geen ligplaats zoeken, geen onderhoud. Alleen zeilen!  Auto, fiets e.d. parkeren?  Wordt voor u geregeld.

Zeilen met begeleiding

Zeilen op zee is anders dan op de (Friese) meren. Het waait er wat harder en de golven zijn hoger en er staat  stroming. Juist dit maakt het zeezeilen tot een uitdaging. Bent u dit nog niet gewend dan kan een ervaren zeiler met u meegaan of we begeleiden u met een volgboot.  Voordeel van Roptasyl als zeillocatie is dat er niet of nauwelijks vaarverkeer is. 

 De boten

We zeilen o.a. met verschillende zeewaardige zeilboten uit de Yngling- en Drakenklasse. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om met een 11 meter zeiljacht het ruime sop te kiezen.

 Deelname;  vanaf  3 tot 24 personen. Vraag snel naar de mogelijkheden.

Rondje Frisian Yacht Club

Met sloepen het Friese water op dat is pas genieten!
Kijk snel naar de mogelijkheden!

Vanuit Harlingen heeft de “Frisian Yacht Club”  zeer gevarieerde vaararrangementen voor u samengesteld.  Uiteraard kunnen de vaartochten onderweg afgewisseld worden door korte bezoekjes aan pittoreske dorpjes en historische plaatsen. We varen  met comfortabele ruime motorsloepen. Per sloep is naast onze ervaren schipper plaats voor max. 18 passagiers.  Uiteraard kunnen we ook desgewenst catering e.d. aan boord verzorgen

Bij deze bijzondere vaartocht beleeft u zowel het zilte water van de Waddenzee als het zoete water van de vele vaarten die de Friese Noord-West Hoek rijk is en natuurlijk de enige echte Zeehavenstad van Friesland; Harlingen!!   

De vaartocht begint met een kopje koffie/thee aan boord van de motorsloep “Michiel de Ruyter” daarna ‘steken we van wal’ en gaan we niet alleen genieten van de historische havens van ‘oud Harlingen’, maar we varen ook de Waddenzee op om een glimp op te vangen van Vlieland en Terschelling. In de “Grote Sluis” maakt u een heuse schutting mee van zout naar zoet water. Via de Rozengracht gaan we Harlingen en haar nabije omgeving verder verkennen. Onderweg passeert u prachtige bruggen, panden en parken. Daarna kunt u ook nog genieten van de landerijen aan de Zuidzijde van Harlingen, waarna u terugkeert naar de Noorderhaven.

Rondje Grou

Varen op de Friese Meren; een geweldige beleving!

Vanuit Grou kan de “Frisian Yacht Club”  u verschillende vaararrangementen aanbieden.
Een echte klassieker en tegelijk een echte aanrader is een “rondje Grou”. Bijzonder is dat we

deze vaartocht kunnen varen per sloep, per zeilboot of gecombineerd.  We varen  met comfortabele ruime motorsloepen de “Michiel de Ruyter” en/of de “Tjerk Hiddes”. Per sloep is naast onze ervaren schipper plaats voor max. 18 passagiers.  Uiteraard hebben we kleine hapjes en drankjes aan boord.

Grou ligt in het “Friese Meren Gebied” op slects 16 km van Leeuwarden. Er heerst tijdens het Zomerseizoen altijd een gezellige watersportsfeer. De vele restaurantjes en terrasjes bieden een prachtig uitzicht over het “Pikmeer”. Het ‘skûtsjesillen is hier elk jaar ‘een groot feest”     

De vaartocht begint op één van leuke terrasjes aan het Pikmeer, waar u ook goed en veilig kunt parkeren. Na koffie/thee met gebak ‘steken we van wal’ en via Pikmeer, Wijde Ee, Folkertsloot richting Eernewoude onderweg genietend van het natuurschoon, meren, slingerende vaarten en landerijen. In Eernewoude meren we aan voor een heerlijke lunch ‘aan het water’. Ook zijn er meerdere bezienswaardigheden, zoals o.m. het Skûtsje museum.
Eenmaal terug in Grou kunnen we nog leuke dingen doen naar keuze, zoals  zeilen en/of bezichtigingen e.d. De dag kan worden afgesloten met een heerlijk aperitief plus diner ‘aan het water’.

 

Strandpaviljoen ’t Zilt!!!

Zeilen en sloepvaren vanaf Strandpaviljoen ’t Zilt!!!

Unieke samenwerking tussen ’t Zilt en de Frisian Yacht Club maakt het mogelijk dat je een mooie zeil- of sloeptocht kunt maken vanuit dit exotische strandpaviljoen. De boten liggen op afroep klaar om enerverende vaartochten langs de Friese kust te maken of verder “het Wad” op en koers te zetten richting Griend!! Anderzijds kan met de sloep zowel op zee als op zoet binnenwater gevaren worden.

KIJK SNEL NAAR DE MOGELIJKHEDEN!!!

Zeilen vanuit ‘t Zilt (één of meerdere uren)
Bezoekers die op het terras van ’t Zilt culinair genieten en over de Waddenzee uitkijken krijgen vaak veel zin om ook de Waddenzee echt ‘te proeven’ en het water op te gaan. Dit maakt de dag echt compleet! Frisian Yacht Club maakt een korte zeilbeleving van één of meerdere uren mogelijk. Je hoeft aan boord helemaal niets te doen; alleen volop genieten van de elementen. Een andere optie is met het schip voor anker te gaan en voor de kust rustig genieten met zicht op de kust.

Sloepvaren op zee (een of meerdere uren)
We beschikken over een grote zeewaardige sloep waarin je alle ruimte hebt. Een tocht langs de kust en de havens van Harlingen, wat je wilt! Diner en/of lunch ‘aan boord’ kan in overleg met ’t Zilt. Voor anker nabij het strand behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Sloepvaren op het zoete binnenwater (per dagdeel) . Een heel andere beleving, ook vanuit ’t Zilt” is wanneer je kiest voor een gevarieerde sloeptocht op zoet water door de grachten en singels van Harlingen om vervolgens koers te zetten richting Kimswerd, Arum, Achlum etc. waar allerlei bezienswaardigheden bezocht kunnen worden

De boten
We zeilen op zee o.a. met een 11 meter zeewaardig zeiljacht. Max. 7 passagiers.
De zeewaardige sloep is bijna 9 meter lang. Op zee max. 12 passagiers, op zoet water max. 20
Aan boord zijn altijd voldoende zwemvesten en andere veiligheidsmiddelen aanwezig